Semestertäckning vid småländska kusten

Har du tänkt semestra längs med den småländska kusten, i så fall har vi koll på mobiltäckningen för ditt område.

Semestertäckning vid småländska kustenNu kanske man inte bör välja område efter mobiltäckning men det kan vara skönt att ha täckning när man är på semester så att man fortfarande kan sköta praktiska saker som dyker upp. Vissa passar på att semestra under sin jourvecka och då måste man verkligen vara säker på att man kan bli nådd. Andra kanske väntar på ett viktigt samtal eller ett mejl som skall besvaras snabbt eller så vill du bara kunna slö surfa på sociala medier och kanske spela online spel. Hur som kan det vara skönt att veta att du har tillgång till både telefon och internet täckning under sin semester. 

Täckning runt Mönsterås

Mönsteråsområdet är ett område som sträcker sig från runt Mönsterås till Ålem med en viss utbredning även norr, söder, väster och öster om dessa två orter. Vill du ha absolut bästa täckning här så är det Tele2 och Telenor som du skall ha, även Telia är bra men tre bör du undvika även om även de har täckning men i mindre grad. Området sträcker sig även en bra bit ut över östersjön och når ungefär halva vägen mellan fastlandet och Öland.

Täckning på Öland

När det gäller Öland så har du allra bäst täckning med Telia, framförallt bra täckning är det mellan Färjestaden och strax norr om Borgholm. Här har man täckning från västkust till Östkust med Telia. Allra sämst täckning har du med Tele 2. Tre och Telenor har likartad täckning och är näst bäst på Öland efter Telia som har överlägset bäst täckning både när det gäller 3G och tekniken 4G. Just 4G täckningen med Telia är bäst från Färjestaden och längs med kusten ner till orten Kastlösa.

Täckning för kusten mellan Västervik och Oskarshamn

Har man tänkt att befinna sig mellan dessa båda orter är den helt klart bästa 4 G täckningen den som Telia erbjuder. Telia är även de som har bäst täckning vad gäller 3G.

Täckning inre delen av Småland

När det gäller den inre delen av landskapet så fungerar faktiska alla operatörerna ungefär lika bra men tre är de som har allra bäst täckning följd av Telenor och Telia som har nästan identiskt lika bra täckning. Endast Tele två har en något sämre täckning än de övriga operatörerna så vill du ha absolut bäst täckning här så rekommenderar vi Telenor och Telia.