Småländska båtklubbar

I Sverige kan man se en hel del båtar som ligger vid kajen, eller står stilla i kanalen medan ägarna ligger och njuter på däck. Något som många kanske inte ens tänker på är att det finns olika klubbar som en båtägare kan vara medlemmar i. Varför ska man vara det frågar en del kanske, men svaret är att det kan vara bra att vara medlemmar i en kubb. Man träffar likasinnade med samma intressen. Man byter erfarenhetshistorier och man kan komma ikontalt med någon som kanske vill byta eller sälja sin båt och man kan få tag på drömbåten fortare än vad man först anade.

Båtklubbar i Småland

Visste ni att det finns nästan 1000 båtklubbar i Sverige? Det ger oss inte mindre än 250 000 medlemmar totalt. I Småland har vi inte mindre än 22 båtklubbar. Dom ligger lite utspritt i länet och det är bra att de finns lite överallt. Man behöver inte åka land och rike runt för att ta sig till sin båtklubb.

Småländska båtklubbar

Vinterförvaring finns

Innan man köper en båt så är det bra att ta reda på om man kan ha båten någonstans när man inte använder den. En båt kostar en hel del pengar så den ska man vara rädd om. Har ni inte en egen plats att ha din båt på så finns et en del vinterförvaringar som man kan anlita. Det finns företag i Småland som har platser där man kan hyra en plats för att ha sin båt på. Dessa företag finns också lite runtom i landet så man behöver inte köra land och rike runt för att ta sig till vinterförvaringen i heller.

Båtar är en fritidssysselsättning som är säker

Det är många som tycker att det är en frihet att ha en båt. Kunna åka ut när man vill och bara njuta av tillvaron. Inga måsten som tynger ens axlar. Antalet båtintresserade har fördubblats här i Sverige på de senaste 20 åren.  Samtidigt så har antalet dödsolyckor på sjön halverats. Säkerheten har blivit så mycket bättre.

Under året 2002 så var det 42 olyckor på sjön där båtar var inblandade och av dessa 42 olyckor så dog 46 stycken.  Idag så har olyckorna minskats och antalet dödsolyckor har i samma veva minskat. Skönt att veta om man funderar på att skaffa båt men inte vet om de vågar.

Några tips på vägen

Försök att få så mycket information du kan om båtar. Hur det är att äga en båt, vilka kostnader tillkommer. Finns det reservdelar att få tag på och är de dyra. Att vara väl förberedd är aldrig fel oavsett vad det gäller.