Semestra i Sverige i år

Denna sommar är ett utmärkt tillfälle att stanna i Sverige. Du som ska ut och resa i vårt vackra land har mycket att se fram emot. Har du till exempel besökt den småländska kusten? Ett resmål som rekommenderas varmt är Tjust skärgård i Västerviks kommun. Här kan du fiska i lugn och ro eller paddla kanot. Från Västervik tar färjan dig med till exempelvis Hasselö, som är en av de största öarna i skärgården. Den är känd för bland annat sin fina sandstrand. På den mindre Idö kan du se både säl och örn.

Tycker du om att spela online? Känns vädret tråkigt ibland så kan du fördriva tiden inomhus. En kul aktivitet som du kan göra var i Sverige du än befinner dig är att spela lotto på nätet. Att sitta i lugn och ro under tak och koppla av med sin hobby är också en viktig del av semestern. Boende finns i många olika former. Reser du ensam finns det trevliga vandrarhem. Till familjesemestern är det mysigt att hyra en stuga. Några stugor ligger alldeles vid vattnet. Du kan börja dagen med ett dopp.

Semestra i Sverige i år

Båtliv

Under juli och augusti går färjorna fyra gånger om dagen. Du behöver därför inte vänta länge innan du kan börja semestra på allvar. Att segla i Tjust skärgård är en upplevelse för dig som är båtintresserad. Ett bra sätt att träffa andra båtägare är att gå med i en klubb. I Småland finns så många som 22 stycken båtklubbar där du kan umgås med likasinnade. Då blir semestern inte bara trevlig utan också väldigt lärorik. Du som vill köpa eller sälja en båt har dessutom stora chanser här.

Vacker natur

I skärgården finns det gott om öar och mycket att upptäcka. I norra delen av Tjust skärgård ligger Stora Askö. Detta är traktens till ytan största ö där besökare kan få se aktiva jordbruk och nötboskap. Vacker natur finns också på Idö. Skogen och klipporna på ön är en imponerande syn. Där hittar du också en liten krog. När du blir hungrig kan du lugnt njuta av maten samtidigt som du beundrar utsikten. Inte långt därifrån ligger Örö som är möjlig att besöka året runt.